Webbdesign

Kan en man ta företagslån när man har en enskild firma?

Ett företagslån är exakt vad det låter som, ett lån som företag kan ta. Det spelar ingen roll vad för slags företag man har, så det går att få företagslån för enskild firma så väl som det går bra att få företagslån om du har ett handelsbolag eller ett aktiebolag. 

Enskild firma är en av de vanligaste företagsformerna idag faktiskt. Att starta upp en egen verksamhet inom det du är bra på, det är inte så svårt och är du ensam, så är just enskild firma det som du ska registreras som. 

Det finns idag företagslån för den som har enskild firma och som ännu inte växt sig stor. Det finns då aktörer som är villiga att hjälpa småföretagare genom att erbjuda dem ett lån.

Vad krävs för att få ett företagslån för enskild firma?

Det kan variera en del vad olika aktörer har för krav då det gäller att ta ett företagslån för enskild firma. Dock finns det ett antal grundkrav som brukar vara detsamma hos alla. Dessa innebär att du ska vara 18 år eller äldre, samt att ditt företag ska vara registrerat i Sverige samt att det även är aktivt. Du bör även ha en bra affärsplan och budget. Du bör inte heller ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos KFM.

Det bästa sättet att hitta ett företagslån för enskild firma, det är att använda dig av en smart jämförelsesajt så att du kan jämföra olika lån och olika aktörer.

17 Mar 2022