Webbdesign

Välja webbhotell

För att man ska kunna ha en hemsida på nätet så är det även ett måste att ha ett så kallat webbhotell. Det går även använda för att skapa e-postadresser på ett webbhotell. Idag finns det grymt många olika webbhotell att välja på. De alla kommer med olika utrymmen, funktioner, programvaror och så vidare. 

Webhotell är den tjänst som gör att du kan ha din hemsida uppkopplad på nätet och det hela tiden. Det är så att säga en plats som din domän/hemsida hyr för att kunna synas på internet.

Om du inte har ett webbhotell så behöver du ha en server alternativt en dator online hela tiden vilket kan bli både svårt och dyrt. Du måste då på egen hand kunna ställa in alla tekniska delar. 

Utöver ett bra webbhotell är det även ett måste med en domän och ett domännamn så att du kan publicera din webbsida på internet. Domännamnet är ett unikt namn på en eller flera internetanslutna datorer. Ibland så ingår det ett domännamn utan extra kostnad det första året om du väljer ett visst webbhotell. Det andra året man är webbhotells kund så får man betala domännamnspriset.

Vilket webbhotell ska man välja?

Går du ut på Google och söker på webbhotell så kommer du få upp grymt många olika sidor som alla erbjuder dig webbhotell eller paketlösningar. Det kan vara svårt att veta vad du ska ta av alla dessa! En del saker är bra att kolla av innan du tar ett webbhotell och anlitar. Du bör kolla av hur tillförlitligheten ser ut, eller upptiden som det även kallas. Det innebär den tid som tjänsten är åtkomlig. Du bör även se hur mycket utrymme du kan få tillgång till på ditt webbhotell. Om du ska ha text, video, bilder med mera så är det ett måste att ha mycket utrymme. Det är även viktigt att kolla upp trafikmängden samt saker som responstid och transaktionshastighet. Du bör även se över driftsäkerheten samt att det webbhotell du väljer har en bra support som du kan nå när som helst du behöver det. 

Sedan är det ju så att om du redan använder en programvara så är det ett måste att webbhotellet stödjer detta. De programvaror som är vanliga att man använder är WordPress, MySQL eller Joomla.

Sedan är det ju även priset som spelar roll för många. Men det är viktigt att inte bara gå efter den billigaste, utan verkligen se att att webbhotellet har de saker du behöver för att kunna driva en hemsida på ett bra sätt utan problem. 

 

10 Nov 2020